16 Eylül 2011 Cuma

Dokadaklıların kar üstünde rafting denemesi


 Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulubü  (DOKADAK)  üyeleri, bölgemizdeki organizasyonlarda önemli roller üstlenir. Zaman zaman da bu rollerde tabi ki istenmeyen olaylar da yaşanmaz değildir. Amaçları aslında Dağcılık, rafting,Badminton Akarsu Kanosu ve diğer doğa sporlarını tanıtmak yaymak ve geliştirmektir.

 Bölgemizin coğrafi yapısı itibarı ile Doğa Sporlarının bölge insanına benimsetilmesi amacıyla eğitim kursları açmak, tırmanışlar düzenlemek, slayt, film ve sair gösteriler tertiplemek, ülkemize ve bölgemize gelen yerli ve yabancı dağcılara istek halinde rehberlik yapmak, dağcılığı ve dağları tanıtıcı sergiler düzenlemek, dağcılık sporunun yaygınlaştırılması için basın ve yayın organları ile yakın iş birliği kurarak tanıtıcı ortak çalışmalar yapmak, hafta sonları veya uygun zamanlarda dağlara turlar ve seminerler tertiplemek sureti ile her yaş insanına hitap etmek ve diğer benzeri organizasyonlar yapmaktır.
İşte böylesi güzel bir amaçla Rize’de ilki gerçekleşen kardan adam şenliklerinde de bir etkinlikle bu faaliyete katılanlara güzel bir gösteri sunmaktır. Doluşurlar bir rafting botuna ve tırmanırla Ayder yaylasının yamacına..her şey güzel görünür tepeden tabi ama ufak bir ayrıntıyı kaçırmışlardır bu gösteri için. Yamacın ortasında bir yerdeki telefon direğinin sorun çıkarabileceğini önceden bilemezler tabi.
 Rafting botu yani  Raft aslında derelerde, ırmaklarda veya nehirlerdeki sular için üretilmiş bir bottur ama bizimkiler, Karadenizlilik yapıp, o dere botu Raftı kar üzerinde aynı ekiple de kullanmak istiyorlar. İlk başta 6 kişilerdi, kar üzerinde aşağıya kaydıkça azaldı sayıları. Çünkü yolda dökülüyorlardı. Sona kalan iki kişi ise o telefon direğine toslayana kadar dayanabildi bot üzerinde kalmaya, sonra ikisi de tepe taklak devrildiler kar üzerine.
Tabi bu gösteriyi izleyenlerin yürekleri ağızlarına geldi o anda. Kaza hiç düşünülmemişken bir de telefon direğine toslayacakları hiç akla gelmemişti. Hem bu botu suda olduğu gibi kontrol etme fırsatları da yok, kumanda edecek bir aygıtları da.
 Amaç tepeden aşağıdaki düzlüğe kadar botla kaymak ve zaten duz alanda da botun durmasını beklemekti ama işte umdukları gibi olmadı bu gösteri. Fakat, heyecan da zaten böylesi adrenali yüksek bir etkinliği seyrederken böylesi durumları da görebilmekti. 
Kimileri, “beceremedunuz” diye laf atarken, kimileri de alkış tutup, “helal olsun size uşaklar” diyerek, destek ve moral de verdiler tabi. Fakat ne yalan söyleyeyim Dokadak üyelerinin bu etkinliği akıllarda kalacak görüntüler bıraktı Kardan Adam Şenliklerind..................... haberin tamamı için 

Hiç yorum yok: